Groepsrekening.nl
 
Het idee    [ < Terug naar de startpagina ]
Het idee voor een website is ontstaan doordat we zelf zijn aangelopen tegen de problemen met het verrekenen van de kosten van etentjes en verjaardagscadeautjes bij de jaarclub en bij het afrekenen tijdens de vakanties met onze vaste vriendengroep.
 
Hoe wij Groepsrekening gebruiken bij de jaarclub
Bij de jaarclub zijn we begonnen met een gezamenlijke bankrekening. Dit werkte niet altijd even goed, omdat niet iedereen regelmatig geld stortte en omdat je ook meebetaalde als je een keer niet aanwezig was. Bovendien was de gemeenschappelijke pinpas altijd kwijt op het moment dat je die nodig had. En als je niet met de pinpas betaalde, moest je het bedrag dus voorschieten en dan was het vaak een gedoe om het geld weer terug te krijgen.
Zeker toen er clubgenoten afstudeerden, onstond de behoefte om naar rato te gaan betalen. We hebben met de jaarclub nu geen gezamenlijke bankrekening meer, maar alleen een saldo ten opzichte van elkaar op de website. Sommigen staan in de plus en sommigen in de min, het schommelt het hele jaar door. Als je iets betaalt, voer je zelf het bedrag in en wie er een aandeel heeft in die betaling, en je eigen saldo gaat omhoog. Als iemand iets voor jou heeft voorgeschoten gaat je saldo omlaag. En alle saldi bij elkaar opgeteld is natuurlijk altijd precies nul. Klik hier om meer te lezen over wat Groepsrekening.nl voor jouw jaarclub kan betekenen.
 
Hoe wij Groepsrekening gebruiken bij onze vriendengroep
Op vakantie met onze vaste vriendengroep gebruiken we altijd een – wat wij dan noemen – knopenlijst. Deze lijst ligt de hele vakantie op tafel en als je iets hebt betaald, noteer je hierop het bedrag en wie er een aandeel heeft in die betaling. Na afloop verrekenen we dan alle vakantiekosten in één keer. Met deze vriendengroep ontstond de behoefte om ook buiten de vakanties een doorlopende lijst te hebben en zij gebruiken nu ook deze website.
Onze vriendengroep heeft bovendien een gezamenlijke bankrekening zodat we onder andere voor vakanties kunnen sparen. Alle transacties van de bankrekening worden door de beheerder van de rekening overgenomen op de website, zodat we daarop allemaal kunnen zien hoeveel er op de gezamenlijke rekening staat en welk aandeel daarvan van wie is (je saldo). Ook hier schommelen de saldi het hele jaar door. Je saldo gaat omhoog als je iets betaalt en vervolgens invoert, of als je geld overmaakt naar de gezamenlijke bankrekening. Als iemand iets voor jou heeft voorgeschoten gaat je saldo omlaag. En alle saldi bij elkaar opgeteld is natuurlijk altijd precies het bedrag wat op de bankrekening staat.
Over ons    
Wie zitten er achter Groepsrekening.nl? Wij zijn een docent wiskunde op een middelbare school en een softwareontwikkelaar. Wij zijn een echtpaar en hebben eerst een webapplicatie gemaakt voor alleen de jaarclub en onze vriendengroep. Omdat we zo blij waren met die oplossing, hebben we samen in onze vrije tijd Groepsrekening.nl gemaakt. We bieden deze website geheel gratis aan, zodat het voor alle groepen in Nederland beschikbaar is. Als we veel gebruikers krijgen die het net zo handig vinden als wij, dan is het wat ons betreft geslaagd.
Contact    
Wij zijn bereikbaar via info@groepsrekening.nl voor vragen of opmerkingen.
[ > Lees meer over Groepsrekening.nl ]
Copyright © 2009-2018, Groepsrekening.nl. Alle rechten voorbehouden.